STORTGOEDEREN VERPAKKEN IN VOORGEVORMDE ZAK – DOYPACK – STAZAK

Stortgoederen verpakken in Doypack (stazak) en voorgevormde zakken

Voor het verpakken van uw stortgoederen in een voorgevormde DOYPACK (stazak) , QUADRO, blokbodem of vlakke zak is Atlas verpakkingsmachines de aangewezen partner.

Atlas Verpakkingsmachines heeft voor het verpakken van stortgoederen verschillende mogelijkheden en oplossingen. Hierbij moet u denken aan zipper opening, begassing, evacueren, euro hole zakjes verwerken, speciale seal mogelijkheden enz. Afhankelijk van product en snelheid kunnen wij de verpakkingsmachine combineren met één van onze volume doseurs, lineaire wegers of multihead wegers. Mocht deze oplossing niet passen bij uw product, dan denken we graag mee over een custom-made oplossing. De multiheads kunnen wij leveren van 10 kops tot 24 kops. We kunnen tot 4 producten mixen. Onze IP 65 multihead wegers zijn van de laatste generatie en zijn qua besturing volledig modulair opgebouwd met een snelle processor en een canbus systeem. Hierdoor hoge snelheden, een zeer hoge nauwkeurigheid en eenvoudig in onderhoud. Wij kunnen deze multiheads leveren in veel verschillende uitvoeringen en compleet met big bag losstations, toevoer trillers, verschillende opvoersystemen enz.

Mocht u een eigen multihead of andere doseermachine willen gebruiken, dan kan dat natuurlijk ook.

Wij kunnen de volgende zak types op onze machines verwerken: Doypack (stazak) , vlakke zak, quadro zak, side gusset zak, flat bottom zak of blokbodem. Vaak gaat het bij dit type zak om hersluitbare zakken met zipper, Velcro of slider zipper. Mochten de zakken een Eurohole bevatten, dan hebben wij daar ook de juiste oplossing voor. Onze doypack machines kunnen zakmaten van 80 mm tot 400mm breed verwerken tot maximaal 500 mm hoog.

Met onze meer dan 20 jaar ervaring kunnen wij u een meer dan passende oplossing bieden, die qua  prijs/kwaliteit verhouding  gunstig ligt.

Graag willen wij óók voor u die partner voor de toekomst zijn, die u kan adviseren en ontlasten.

Video’s

Machine details

  • 8 stations, 9 stations, 10 stations en 10 stations in combinatie met vacuüm carrousel

  • Zak breedte: 80 mm – 400 mm

  • Zak lengte: 100 mm –480 mm

  • Machine snelheid tot 60/min(simplex) en tot 100/min duplex

  • Gripper verstelling via het touch screen, waardoor zeer snelle formaatwissel mogelijk is

  • Siemens plc en Siemens touch screen(12 inch). PLc met draadloze ethernet kaart

  • SEW hoofdaandrijving met Danfoss frequentie regelaar

  • Omron temperatuur regeling

  • Centraal smeersysteem

  • Monitor functie van alle ingangen en uitgangen van de PLC

  • Zak open detectie systeem. Geen goede opening, dan geen afvulling en geen seal

  • Hoogte detectie zak. Indien de zak te laag of te hoog in de grippers, dan geen afvulling en geen seal

  • Onderhoudsarme Japanse Sankyo indexer

  • Relais Schneider

  • Pneumatiek SMC

  • Olie vrije Orion vacuüm pomp (Japans)

Atlas Verpakkingsmachines Rotary Doypack met multi-head om stortgoederen te verpakken in stazak en voorgevormde zak.

Doypack flexibele verpakking met hersluitbare strip

Een doypack is een flexibele verpakking die zo is ontworpen dat deze rechtop kan blijven staan. In de volksmond word een doypack ook wel stazak genoemd. Het product beschikt over een stevig gesealde bodem waardoor deze stabiel overeind blijft staan. Dit product is een ideale oplossing om zowel losse als bulkproducten op een professionele wijze staand te kunnen presenteren. Doordat een doypack staand in het winkelschap gepresenteerd wordt is uw verpakking beter zichtbaar voor de consument.

Een unieke eigenschap aan een doypack is dat er een hersluitbare strip in aangebracht kan worden. Met deze strip, ook wel zipper genoemd, is de verpakking gemakkelijk te sluiten en heropenen.

Een doypack machine leveren wij zowel voor de food sector (b.v. chocolade, snoep, snacks, noten, huisdiervoeders etc.) als in de non-food sector (b.v. wasmiddelen).

Kijk ook bij andere toepassingen van onze rotary doypack machines